Cât costă un km de transport frigorific? Blog

 

Cât costă un km de transport frigorific?

Transportul frigorific este o metodă de transport a mărfii perisabile, cu autovehicule special concepute pentru controlul temperaturii. Acestea sunt dotate cu instalație care permite menținerea la temperaturi optime a mărfurilor pe tot parcursul transportului.

Există mai multe categorii de mărfuri care necesită transportul în condiții speciale, printre care alimente, cosmetice sau medicamente. În vehiculele frigorifice se folosește o tehnologie de control a temperaturii, astfel încât orice tip de marfă să ajungă într-o stare ideală la destinație.

Transportatorii specializați în acest tip de servicii asigură transport intern sau internațional, în funcție de nevoile și cerințele solicitantului.

Transport frigorific intern         

Există o mulțime de situații în care e nevoie de transportul în siguranță al mărfii. Transportul de marfă care necesită depozitare în condiții speciale este o sarcină simplificată de existența mijloacelor de transport dotate cu instalații corespunzătoare, care oferă garanția că mărfurile perisabile ajung în stare intactă în orice locație din țară. 

Pe plan intern, serviciile de transport frigorific presupun deplasarea mărfii în condiții speciale dintr-un punct în altul, pe teritoriul țării. Cei care solicită acest tip de transport trebuie să știe că prețul este influențat de câțiva factori, indiferent că e vorba de transport intern sau internațional. Volumul mărfii, distanța parcursă între punctul de preluare și punctul de livrare al acesteia, perioada de solicitare a serviciilor de transport, dimensiunea autovehiculului și timpul necesar pentru livrare sunt principalele aspecte care influențează prețul unui km de transport frigorific.

Transport frigorific internațional

Transportul mărfurilor într-o altă țară presupune distanțe mai mari și poate fi vorba de o multitudine de categorii de produse: alimente, cosmetice, vaccinuri, ingrediente perisabile. Acestea trebuie să fie transportate în siguranță, la temperaturi controlate. 

Spre deosebire de transportul mărfurilor neperisabile, transportul frigorific implică costuri mai mari, ținând cont de condițiile speciale de depozitare pe care trebuie să le asigure produselor, de la ridicare și până în punctul final. Și în acest caz prețul este influențat de factorii amintiți anterior, motiv pentru care cei interesați pot contacta reprezentanții CargoBuddy pentru a afla toate detaliile cu privire la prețul orientativ pe km pentru produsele pe care vor să le transporte. 

Legislația în vigoare impune respectarea unor condiții stricte în ceea ce privește transportul frigorific, fie extern sau intern. În linii mari, acestea vizează condițiile pe care trebuie să le îndeplinească mijloacele de transport al mărfii. Normele de igienă trebuie respectate în egală măsură în ceea ce privește transportarea de produse pe plan internațional sau național. 

Cei care au nevoie de transport frigorific pentru mărfuri sensibile la temperatură, trebuie să aleagă autovehicule dotate corespunzător și totodată să caute un preț avantajos, mai ales când e vorba de distanțe lungi. Trebuie luați în calcul toți factorii care pot influența prețul transportului de produse în condiții speciale. Volumul mărfii și destinația sunt aspectele principale care determină prețul final, însă nu trebuie neglijate nici termenele limită și condițiile meteo neprielnice, care pot genera un preț ceva mai ridicat. 

În orice caz, aceste servicii sunt imperative pentru transportul intern sau internațional al unor mărfuri care impun controlul temperaturii, ceea ce este posibil doar prin intermediul unei instalații speciale.